Svampröra på selleribotten

Serverar: 4-8 portioner

Som förrätt eller tillbehör för den som gillar selleri!

Ingredienser

  • 500 g rotselleri
  • 400 g färsk svamp
  • 2 msk smör
  • 1 finhackad lök
  • 3 dl gräddmjölk
  • 100 g rökt skinka
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. 1. Ansa och skär sellerin i ca 1 cm tjocka skivor. Koka den i lättsaltat vatten ca 6 - 8 min. 2. Rensa och skiva svampen, fräs den tillsammans med löken och finstrimlad skinka. 3. Häll över gräddmjölken och låt koka ihop till en stuvning. Salta och peppra. 4. Lägg upp stuvningen på de heta selleriskivorna och garnera med persilja.
    2. (För laktosintoleranta finns laktosfattiga HYLA-produkter som kan bytas ut mot gräddmjölken.)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben