Rödbetsfärsbiffar med rostad fänkål och svampröra

Serverar: 4 portioner

En vacker rätt med mycket nyttigheter och goda smaker. Biffarna passar lika bra till kokt potatis, råris eller annat tillbehör.

Ingredienser

  • 600 g quornfärs
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl riven rödbeta
  • 4 msk riven pepparrot
  • 4 tsk torkad dragon
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk olivolja
  • Rostad fänkål
  • 2 fänkålsstånd
  • Olivolja
  • 1 tsk torkad röd chili
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Fräst svampröra
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl skivad färsk svamp
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl tärnad aubergine
  • 2 dl strimlad rödkål
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl finhackad färsk dragon
  • Instruktioner

    1. Blanda samtliga ingredienser till biffarna. Forma smeten till runda biffar och stek dem i en panna med oljan.
    2. Rostad fänkål: Strimla fänkålen fint och hetta upp en panna med olja till medelvärme. Lägg i fänkålen och fräs under omrörning ett par minuter. Krydda med chili, vitlök, salt och peppar.
    3. Fräst svampröra: Fräs lök, vitlök, svamp, tex. champinjoner eller kantareller, tärnad aubergine och strimlad kål i en panna i oljan i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Avsluta kryddningen på slutet med färsk, hackad dragon och vänd runt.
    4. Servera med ris, potatis eller en god grönsaksgratäng.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben