Svampröra med ris

Serverar: 4 portioner

titta gärna på http://gourmet.watolla.com/gourmet.php

Ingredienser

  • 1 ½dl ris
  • vatten
  • salt
  • 200g champinjoner
  • 4 auberginer
  • 4 tomater
  • 200g Keso
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    Koka riset enligt förpackningens anvisningar.Skölj och skiva champinjonerna. Fräs dem utan fett i en kastrull på svag värme tills vätskan från svampen kokat in.Dela auberginerna i halvor på längden. Skär ut innehållet med t.ex. en sked och skär i tärningar. Spara skalen. Hacka tomaterna grovt. Värm ugnen till 175Grad.Blanda champinjoner, auberginetärningar och tomater med riset. Rör i Keso. Smaksätt med salt och peppar.Fördela risblandningen i fyra av skalhalvorna. Lägg på de övriga som lock. Slå in varje aubergine i en bit aluminiumfolie och ställ dem i en liten långpanna. Ugnsbaka auberginerna 30-45 min.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben