Svampspäckad färs i form

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

Använder du älgfärs så blanda den gärna med 1/3 fläskfärs. Det är ju lite av en smaksak.

Ingredienser

  • 600 g köttfärs, gärna blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk krossade enbär
  • 3 msk finhackad lök
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 100-150 g champinjoner
  • SÅS
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk soya
  • 3 msk lingonsylt
  • Instruktioner

    Smörj en avlång 1-1 1/2 l ugnsform(Bakform) Arbeta ihop färsen med alla ingredienser utom svampen. Fyll formen med hälften av färsen och jämna till. Fördela drygt halva svampmängden ovanpå och täck med resten av färsen. Tryck ner resterande svamp i färsen. Grädda mitt i ugnen i ca 40-50 minuter i 200 grader. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och låt koka upp. Servera med kokt potatis och vinbärsgele.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben