Svart risgröt med ingefära och frukt

Dramatisk dessert som bör avnjutas i små portioner. Kiwi, mango, ananas, banan eller apelsin.

Ingredienser

  • 2 dl svart ris
  • 9 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 0,5 burk kokosgrädde
  • 0,5 dl ljust muscovadoråsocker
  • 1,5 tsk syltad ingefära finriven
  • Till servering
  • 1 nektarin liten mogen
  • 2 dl hallon
  • Instruktioner

    1. Koka upp riset med vatten och salt. Låt puttra under lock i en tjockbottnad teflonkastrull ca 40 minuter. Låt därefter puttra utan lock ca 30 minuter tills vattnet kokat in och riset är mjukt och lite mosigt men inte sönderkokt. Rör om ofta. Tillsätt mer vatten om det behövs.
    2. Rör ner kokosgrädde och sjud i ca 5 minuter. Smaka av med syltad ingefära och socker. Servera ljummen med frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben