Svart spaghetti med asiatisk skaldjurssås

Serverar: 4 portioner

En riktig festpasta! Självklart kan du använda vanlig spaghetti om du inte hittar svart som är färgad med bläckfiskbläck. Såsens hetta rundas av med iMat.

Ingredienser

  • 4 port. svart spaghetti, alternativt vanlig pasta
  • 1 msk röd currypasta
  • 2 msk oliv- eller rapsolja
  • 2 stora tärnade tomater
  • 50 späda sparrisstjälkar, eventuellt delade 50 st delade minimajs
  • 2 msk koncentrerad Thai kycklingfond, alternativt vanlig fond 2½ dl Oatly iMat
  • 2 msk fisksås
  • Socker,valfritt efter smak
  • Svartpeppar nymald efter smak
  • Gurkmeja efter smak
  • 500 g grönskaliga musslor, alt 1 burk skalade
  • 12 scampi, med eller utan skal
  • 4 pilgrimsmusslor, kan uteslutas
  • 5-10 limeklyftor, till dekoration
  • 1 knippa koriander till dekoration
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
    2. Hetta upp oljan i en vid panna och fräs currypastan hastigt under omrörning. Lägg i grönsakerna och fräs dem ett par minuter.
    3. Tillsätt fond samt iMat och låt det koka ihop på medelstark värme ca 5 minuter. Smaka av med fisksås, peppar och eventuellt en gnutta socker. Färga med lite gurkmeja.
    4. Lägg i de gröna musslorna och låt allt bli varmt.
    5. Stek scampi och pilgrimsmusslorna hastigt i lite olja. Salta.
    6. Portionera upp pasta och sås i varma djupa tallrikar. Toppa med skaldjur och servera direkt. Dekorera gärna med koriander och lime.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben