Svart vinbärsmarmelad, -sylt
En underbart god marmelad. Den är också mycket god i kombination med ost på t ex en rostad smörgås.
Ingredienser
1 kg, 2 liter svarta vinbär
600 g, 8 dl socker
½-1 dl konjak eller ljus rom
Instruktioner
Varva bär och socker i en gryta. Låt stå kallt över natten, cirka ett dygn, täck med handduk.
Koka upp långsamt under lock. Låt koka på svag värme i fem minuter och skumma noga. Konjak eller rom tillsättes därefter.
Låt stå och dra några timmar, rör då och då. Slås upp på glasburkar som steriliserats i 100° varm ugn i fem minuter.
Lycka till!
Liknande recept
Hirams svarta vinbärsmarmelad
5
3
Marsipantårta med körsbärsfyllning
5
Vinbärsmarmelad
Fantastisk Smörgåstårta
4
40 min
8-10
Eivors snabba piimäkaka
6-10
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!