Svartrötter med Hollandaise

Serverar: 4 portioner

Fattigmans sparris, kallades förr svartroten med sitt vita, saftiga och välsmakande kött under det svarta skalet.

Ingredienser

  • 3/4-1 kg svartrötter
  • 2 tsk salt per l vatten
  • Hollandaise
  • 150 g smält smör eller margarin
  • 3 äggulor
  • 3 msk vatten eller torrt vitt vin
  • 1 msk pressad citron
  • 1/2 krm salt
  • Instruktioner

    Skölj och skala rötterna med potatisskalaren och lägg dem i kallt vatten med lite pressad citron, så att de inte mörknar.Koka upp vatten och salt i en stekpanna så att du inte behöver dela dem. Lägg i svartrötterna och koka dem i ca 5-10 minuter. Prova med en sticka. Sås: Lägg gulorna och vattnet (vinet) till såsen i en rostfri skål. Ställ den i en kastrull med sjudande (ej kokande) vatten. Sjud under vispning tills gulorna tjocknar. Ta såsen från värmen.Häll ner fettet i fin stråle och vispa kraftigt till en tjock sås. Smaka av med citron och salt. Servera såsen varm, ljummen eller kall till de varma svartrötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben