Svartvinbärsglaserad kyckling med sparrissallad
Kycklinglår glaserade med nyplockade svarta vinbär och sirapsytan blir underbart sötkrispig. Tillsammans med sparrissalladen är det en given grillmåltid vilken sommardag som helst!
Ingredienser
Glaze
2 dl svarta vinbär
4 msk ljus sirap
½ dl vatten
2 krm svartpeppar
4 kycklingklubbor
Salt
Sparrissallad
500 g grön sparris
1 knippe rädisor
4 salladslökar
1 citron
4 msk olivolja
Svartpeppar
Ca 100 g ärtskott
Servering
Potatissallad
Instruktioner
- Glaze:
Koka upp vinbär, sirap, vatten och peppar i en kastrull. Mixa med stavmixer och låt sjuda till en simmig konsistens i 3-4 minuter.
- Salta kycklingen och grilla på direkt värme till fin färg. Lyft över på indirekt värme efter ca 15 minuter. Pensla med glazen och grilla under lock tills innertemperaturen är 82 grader intill benet. Pensla med glazen under grillningen ungefär var 5:e minut.
- Sparrissallad:
Skala sparrisen om den är grov. Hyvla den och rädisorna tunt, gärna på mandolin. Ansa och skiva salladslökarna tunt. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Rör ihop citronskal och olivolja och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Vänd ner sparris, salladslök och rädisor och låt marinera minst 15 minuter. Vänd ner ärtskotten vid servering.
- Servera kycklingen med sparrissallad och potatissallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)