Svensk ostlåda

Serverar: 4 portioner

Denna ostgratäng serveras gärna med tomatsallad.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2-3 dl riven ost
  • 4 skivor torrt, vitt formbröd
  • ½ tsk salt
  • Vitpeppar
  • ½ tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Vispa upp äggen helt lätt med en visp eller gaffel. Tillsätt mjölk och riven ost (eller ost skuren i små tärningar). Skär bort kanterna på brödskivorna och smula sönder brödet direkt över skålen med ostäggsmeten. Krydda med salt, vitpeppar och paprikapulver och rör om.
    2. Häll allt i en smord, ugnssäker form och grädda i 225 grader ca 20 minuter tills rätten stelnat och fått guldgul färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben