Barbros ägg och ostlåda

Serverar: 6-10 portioner

Den här brukar vi ofta bjuda på vid födelsedagar. I stället för smörgåstårta. Jättegod, men tyvärr inget man bara gör på en kvart. Men det är värt väntan

Ingredienser

  • Formfranska
  • Kassler eller skinka
  • 500 g cheddarost
  • 6 ägg
  • 4 dl mellangrädde
  • 1 msk farinsocker
  • 1 lök medelstor
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk torrsenap (eller vanlig)
  • ½ tsk worcestershire sauce
  • ½ tsk sellerisalt
  • 1 tsk salt
  • 5 dl krossad cornflakes
  • 1 ½ dl smält smör
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna och täck den med skivad formfranska och hälften av den rivna osten. Lägg strimlad kassler (skinka) på och täck med resten av brödet.
    2. Blanda de övriga ingredienserna utom smöret och cornflakes. Häll över blandningen och strö över cornflakes. Låt ostlådan stå över natten!!
    3. Häll det smälta smöret och resten av den rivna osten över lådan. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader tills den har fått fin färg och är genomvarm. Bjud en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Tiadina 11 april 2008

    Jättegod! Hade den på kalas för hela tjocka släkten. Mycket uppskattat!

    heidi3 13 december 2010

    Låter lite underligt men jättegod alla älskade den !

    aralia 8 januari 2011

    GOTT ! GOTT! En femma från oss!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben