Skink- och ostlåda

Serverar: 4-6 portioner

Perfekt att servera till skaldjur på en kräftskiva eller liknande....

Ingredienser

  • 12 skivor formfranska
  • 10 skivor strimlad rökt skinka
  • 500 g riven greveost
  • 6 ägg
  • 4 dl mjölk / kaffegrädde
  • 1 msk farinsocker / socker
  • 1 gul finhackad lök
  • ¼ tsk paprikapulver
  • ½ tsk worchestersås
  • ½ tsk senap
  • ½ tsk sellerisalt
  • 1 tsk salt
  • 5 dl krossade cornflakes
  • 1 ½ dl smält smör/margarin
  • Instruktioner

    1. Lägg 6 skivor formfranska i en ugnsfast form. Strö över hälften av den rivna osten, all strimlad skinka och den hackade löken.
    2. Lägg på resten av brödet och strö över den resterande osten.
    3. Blanda samman ägg, mjölk, senap, socker och alla kryddor. Häll över äggblandningen över brödet.
    4. Strö över den krossade cornflaken och häll på det smälta smöret/margarinet. Täck över formen och låt stå kallt tills nästa dag.
    5. Sätt in i ugnen 150 grader i ca 60 min.
    6. Gott till: Kräftor, räkor och mimosasallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben