Svenska julcupcakes

Serverar: 15-20 portioner

Tid: 30 minuter

Klassiska svenska julsmaker fast på ett roligare, modernt vis

Ingredienser

  • 100 g margarin eller smör
  • 2 ½ dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl gräddfil eller filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kryddnejlikor
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk bikarbonat
  • Glasyr
  • 200 g Philadelphiaost
  • 200 g Lindt vit choklad
  • Rivet skal från en apelsin
  • Instruktioner

    1. Rör rumsvarmt margarin eller smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i sänder under omrörning. Rör ner gräddfil eller filmjölk och sist mjölet blandat med kryddor och bikarbonat. Gräddas i ca 15 min i mitten av ugnen i 200 grader.
    2. Hacka chokladen fint och smält den i vattenbad. Låt svalna lite grann. Rör ihop chokladen med philadelphiaosten och tillsätt apelsinskalet. Spritsa på cupcakesen. Dekorera med röda chokladlinser och en marsipantomte :)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben