Svenska lammkotletter med nötfärsris

Serverar: 4 portioner

Gott till vardags, gott till fest

Ingredienser

  • 1 kg lammkotletter
  • Marinad
  • 1 msk salt
  • 2 msk blandade kryddor
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk timjan
  • 2 msk vinäger
  • 2 dl vatten
  • Nötfärsris
  • 200 g svensk nötfärs
  • Smör
  • 4 dl ris
  • 6 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lammkotletter Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop marinaden. Lägg lammkotletterna i en ugnsfast form, häll marinaden över och täck formen med aluminiumfolie. Stek kotletterna i ugnen i 40 minuter. Gör nötfärsriset under tiden.
    2. Nötfärsris Stek nötfärsen i smör. Salta och peppra. Lägg nötfärsen i en kastrull och häll det okokta riset ovanpå. Salta och peppra lite till efter smak. Rör om väl. Koka sedan som vanligt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben