Sverige cupcake

Nya Sverigebakelsen - Sverige cupcaken av Livet på byn.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 kryddmått salt
  • Frosting
  • 200 g philadelphiaost
  • 5 dl florsocker (om inte mer)
  • Garnering
  • 1/2 - 1 kaka vit choklad (block eller dyrare spelar ingen roll)
  • Blått strössel
  • Gult strössel
  • Svenska flaggor
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och höll i mjölken i det varma smöret. Häll detta över ägg och sockret. Blanda i mjöl, bakpulver och salt. Blanda lätt.
    2. Grädda i 175 C i ca 20 minuter tills de ser lätt gyllenbruna ut i färgen. Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering.
    3. Bred på forstingen, gör de lätt toppiga. Frostingen ska vara som mjukt smör i konsistensen. Absolut inte rinnigt!!
    4. Riv den vita chokladen i en bunke, blanda i blått och gult strössel och strö över Cupcaksen. Sätt i en Sverigeflagga.
    5. Mumsa och njut!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben