Sweet chilifisk

Serverar: 4 portioner

En fisk som sköter sig själv i ugnen medan riset kokar

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta eller 1/2 gul lök
  • 1/2-3/4 dl Arla smör-&rapsolja
  • 1 dl hackad persilja
  • Pressad saft av 1/2 citron
  • 1 msk honung
  • 1 tsk sambal oelek
  • Till servering
  • Kokt ris till 4 portioner
  • Valfria lätt kokta grönsaker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö över salt.
    3. Skala och finhacka vitlök eller gul lök.
    4. Rör ihop smör-&rapsolja med lök, persilja, citron, honung och sambal oelek. Häll blandningen över fisken. Tillaga i mitten av ugnen 20-25 min.
    5. Servera med ris, gärna blandat med lättkokta grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben