Sylt av persikor och aprikoser

Genom att blanda dessa två får man enligt mitt tycke en godare sylt än om man lagar med enbart någondera frukterna. Rostade brödets bästa vän.

Ingredienser

  • 500 g persikor
  • 500 g aprikoser
  • 1 dl vatten
  • 5 dl syltsocker
  • 2 dl socker
  • (konserveringsmedel)
  • Instruktioner

    1. Tvätta frukterna och skär dem i små bitar. Koka upp vatten med det det vanliga sockret. Lägg fruktbitarna i kastrullen när sockret upplösts. Strö därefter syltsockret över frukten och lägg på locket. När frukten täcks av vätska kan man ta locket bort.
    2. Vill man som jag ha en riktigt slät sylt kan man i detta skede ta fram stavmixern och mosa sylten en aning. Låt småkoka utan lock och ta bort allt skum från ytan. Stäng av plattan efter ca 30 minuter. Häller man sylten i steriliserade glasburkar borde den hålla i några månader utan konserveringsmedel, men knappast finns det sylt kvar så länge.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben