Syltad squash

Tid: 13 timmar

Mmmm. Möra bitar sötsyrlig zucchini... Så gott till kötträtter och grytor! Receptet kommer från mamma och har varit en av mina favoriter sedan barnsben!

Ingredienser

  • Grönsaker
  • 1 1/2 kg skalad och urkärnad zucchini
  • 4 paprikor
  • Saltlag
  • 3 l vatten
  • 3/4 dl salt
  • Ättikslag
  • 3 dl ättiksprit
  • 4 1/2 dl vatten
  • 500 g socker (6 dl)
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 1/2 tsk gurkmeja
  • 2 msk senapsfrön
  • 2 tsk Atamon
  • Instruktioner

    1. Tärna zucchinin och strimla paprikorna. Lägg dem i en stor kastrull med lock.
    2. Blanda saltlagen och slå över grönsakerna. Låt dem stå kallt till nästa dag.
    3. Häll av saltlagen från grönsakerna och låt dem rinna av. Blanda allt utom Atamon till ättikslagen och koka upp. Lägg i grönsakerna och sjud i 10 minuter. Ta av grytan från plattan.
    4. Ta upp lite ättikslag i en skål och rör ut Atamonet däri. Häll Atamonblandningen i grytan och rör noga om.
    5. Häll upp grönsaker och lag i steriliserade glasburkar och låt svalna. Förvara i kylskåp.

    Liknande recept

    5
    35 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben