Syltkaka

En god kaka till kaffet.

Ingredienser

  • 3,75 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Grädda i ugn, 200 grader ca 20 minuter.
    2. Smör och socker röres. Ägget blandas i och därefter mjölet utblandat med bakpulvret. Blanda till en deg.
    3. Tag undan 1/3 av degen. Tryck ut resten av degen i en form med löstagbar kant. Bred hallonsylt över.
    4. Av resterande deg rullas längder som sedan läggs i rutmönster över kaka.
    5. Kakan går utmärkt att frysa.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    15
    5
    4.9
    40 min
    10
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben