Syltkaka
En god kaka till kaffet.
Ingredienser
3,75 dl vetemjöl
1,5 dl socker
100 g smör
1 ägg
1 tsk bakpulver
1,5 dl hallonsylt
Instruktioner
Grädda i ugn, 200 grader ca 20 minuter.
Smör och socker röres. Ägget blandas i och därefter mjölet utblandat med bakpulvret. Blanda till en deg.
Tag undan 1/3 av degen. Tryck ut resten av degen i en form med löstagbar kant. Bred hallonsylt över.
Av resterande deg rullas längder som sedan läggs i rutmönster över kaka.
Kakan går utmärkt att frysa.
Liknande recept
Spritsade syltkakor
4
50
2
Snabba syltkakor
4.5
40 min
15
5
Skurna syltkakor med havregryn och cocos
5
45 min
30
Syltkakor - diabetiker
5
18
Små Syltkakor
4.9
40 min
10
4
Sockerfria syltkakor
4.7
25
10
Farmors syltkaka
Mormors wienerstänger
5
40-50
2
Älskade småkakor
4.6
80-100
5
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!