Syltkaka med havrefrästäcke

Lättbakad och uppskattad bjudkaka!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 g smält margarin
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1-1 ½ dl sylt
  • Svart vinbär eller körsbärssylt
  • Havrefrästäcke
  • 50 g smält margarin
  • 2 dl havregryn
  • 1 msk strösocker
  • Instruktioner

    Rör ihop ägg, strösocker och vaniljsocker. Blanda försiktigt ner smör och sist mjöl. Häll i smord och bröad form med en diameter på 22 cm. Grädda kakan på nedersta falsen i 175 grader i ca 30 minuter. Smält smöret till havrefrästäcket. Blanda ner havregryn och socker. Ta ut kakan och bred ut sylt och fördela havrefräset. Grädda ytterligare 10 minuter

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    15
    5
    4.9
    40 min
    10
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben