Syltkakor

Serverar: 40 portioner

Mycket goda syltkakor som har hängt med mellan generationer.

Ingredienser

  • 200 gram smör eller margarin
  • 100 gram socker
  • 200 gram vetemjöl
  • Skal av en 1/2 citron
  • Fast sylt av hallon eller jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader, ställ ut ca 40 st småbrödsformar. Arbeta ihop alla ingredienserna till en smidig deg. Forma bollar och lägg i dem i formarna. Blanda sylten med citronskalet. Gör en fördjupningi varje boll och lägg i en klick sylt. Grädda i 200 grader, ca 10 minuter(svag färg)
    2. TIPS! Doppa fingret i vetemjöl då och då när du gör fördjupningarna, så går det lättare.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    15
    5
    4.9
    40 min
    10
    4

    Kommentarer (1)

    CeciliaK 15 april 2008

    Kanongoda! En kort fråga: mina plattades ut lite för mycket i ugnen, hur ska man behålla den runda fina formen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben