En god liten kaka som få kan motstå. Ett recept av Leila Lindholms.
Ingredienser
5 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 1/2 dl florsocker
300 gr kallt smör
1/2-1 msk kallt vatten
1 dl lingonsylt eller hallonsylt
Instruktioner
Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen.
Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska endast precis gå ihop.
Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst 1 timme.
Sätt ugnen på 175 grader varmluft, höj temperaturen 20-25 grader om du använder vanlig ugnsvärme.
Rulla degen till små bollar och platta ut dem till kakor på en plåt med bakplåtspapper.
Tryck en grop med fingret i mitten av varje kaka och klicka i en knivsudd sylt.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills de fått ljus färg.