Syltkakor

Serverar: 50 portioner

En god liten kaka som få kan motstå. Ett recept av Leila Lindholms.

Ingredienser

  • 5 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 300 gr kallt smör
  • 1/2-1 msk kallt vatten
  • 1 dl lingonsylt eller hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen.
    2. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska endast precis gå ihop. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 175 grader varmluft, höj temperaturen 20-25 grader om du använder vanlig ugnsvärme.
    4. Rulla degen till små bollar och platta ut dem till kakor på en plåt med bakplåtspapper.
    5. Tryck en grop med fingret i mitten av varje kaka och klicka i en knivsudd sylt.
    6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills de fått ljus färg.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    15
    5
    4.9
    40 min
    10
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben