Syltkakor

Serverar: 40 portioner

Lätta syltkakor på mördeg som jag tillsätter vaniljsocker i. Kakorna blir extra goda om man byter ut den klassiska hallonsylten mot blåbärssylt istället.

Ingredienser

  • 4,5 dl Vetemjöl
  • 1 dl Socker
  • 200g Smör
  • 1,5 tsk Vaniljsocker
  • Sylt
  • Instruktioner

    Blanda samman alla ingredienser. Matberedare kan med fördel användas. Använd en matsked och gör runda bollar av smeten och lägg dem på en plåt. Platta ut kakorna och gör en fördjupning i dem. Fyll på med sylt. Grädda kakorna i mitten av ugnen på 200 º i 10 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    15
    5
    4.9
    40 min
    10
    4

    Kommentarer (2)

    kale 16 juni 2009

    Dessa var att rekomendera. Lätta att baka och jättegoda :)

    guardianlinda 8 februari 2011

    Bakade dessa igår, smidig smet, dock inte så söta som jag är van vid så nästa gång jag bakar dem blir det ½ dl socker till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben