Syrlig äppel- och blåbärspaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lättgjord paj som är himmelskt god.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 msk råsocker strö
  • Rivet skal från ½ citron
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 3 syrliga äpplen
  • 125 g blåbär
  • 2-3 msk råsocker strö
  • ½ msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen av värmen och rör ner socker (3 msk) och rivet citronskal. Låt sockret smälta och rör sedan i vetemjöl och havregryn. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Lägg dem i en ugnsfast form och fördela blåbären ovanpå. Strö över socker (2-3 msk) blandat med potatismjöl. Fördela smuldegen över frukten. Grädda 15-20 minuter i nedre delen av ugnen.
    2. Servera med turkisk yoghurt smaksatt med vaniljsocker, eller vispad grädde om du föredrar det.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben