Serverar: 1 portioner
Efter en kraftig varmrätt längtar man efter något litet, sött och syrligt. Då passar en bit citronpaj perfekt.
Mixa ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Lägg degen kallt i 30 minuter. Kavla ut degen och fodra pajformen. Förgrädda pajskalet 10 minuter i 225°. Rör samman fyllningen och fyll pajskalet. Sänk till 200°. Grädda i 20 minuter eller tills citronkrämen stelnat. Pudra gärna med florsocker när pajen svalnat. Dekorera med physalis eller annan exotisk frukt.
Har precis gjort denna paj till de äldre på mitt jobb och har just provsmakat den. Riktigt god och inte så söt och stabbig som många efterrätter kan vara. En klick grädde till var inte dumt.
Väldigt god. Jag älskar citronpajer! Kunde ha varit lite mera citronsmak men kanske min citron var för liten:) Den var enkel att göra.
Mycket gott... Hade en klicka grädde till som någon skrivit här tidigare.. Men såååå gott.... Syrligt fast sött...