Syrlig citronpaj

Serverar: 1 portioner

Efter en kraftig varmrätt längtar man efter något litet, sött och syrligt. Då passar en bit citronpaj perfekt.

Ingredienser

  • pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g Svenskt Smör
  • 1 tsk vatten
  • 1 tsk strösocker
  • fyllning
  • 2 ägg
  • 2 dl siktat florsocker
  • saften och rivet skal av en stor citron
  • 1 dl Vispgrädde
  • Instruktioner

    Mixa ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Lägg degen kallt i 30 minuter. Kavla ut degen och fodra pajformen. Förgrädda pajskalet 10 minuter i 225°. Rör samman fyllningen och fyll pajskalet. Sänk till 200°. Grädda i 20 minuter eller tills citronkrämen stelnat. Pudra gärna med florsocker när pajen svalnat. Dekorera med physalis eller annan exotisk frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    tilda 29 augusti 2008

    Har precis gjort denna paj till de äldre på mitt jobb och har just provsmakat den. Riktigt god och inte så söt och stabbig som många efterrätter kan vara. En klick grädde till var inte dumt.

    tottemaja 29 juni 2009

    Väldigt god. Jag älskar citronpajer! Kunde ha varit lite mera citronsmak men kanske min citron var för liten:) Den var enkel att göra.

    fiddili 13 december 2009

    Mycket gott... Hade en klicka grädde till som någon skrivit här tidigare.. Men såååå gott.... Syrligt fast sött...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben