Värm vätskan till 37° (fingervarmt) . Lös upp jästen i lite av den.
Rör smör och socker smidigt i din degbunke. Tillsätt ägget, den lösta jästen och resten av vätskan. Arbeta i mjölet så att du får en smidig deg. Låt degen jäsa i bunken under bakduk till dubbel storlek, ca 40 minuter.
Under tiden vispar du i mjölk, marsanpulver och socker i en kastrull och värmer till en kräm.
Kavla ut degen ca 3 mm tjock på bakbordet. Ta med mått ut runda kakor, ca 10 cm i diameter. Lägg på en klick med marsankräm med hjälp av två teskedar och nyp ihop bullarna till små knyten.
Lägg dem med skarven nedåt på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt bullarna jäsa väl, ca 1 timme, under en bakduk.
Grädda dem mitt i ugnen i 225° ca 5-10 minuter.
Pensla bullarna när de svalnat något med smält smör eller vatten och doppa dem i valfri garnering!
det var inte sista gången man gjorde dessa ! Strykande åtgång .
Enkla och underbart goda! Kommer att bakas om och om igen........
Blev jätte goda.Barnen och gubben åt upp halva satsen när dom va klara.Helt klart 5 i betyg. Rekomenderas att testas. Mvh Sara