Syrrans GI-kobra

Serverar: 4-6 portioner

Det är bara fantasin som sätter gränser för den här "pannkaksrullen". Det blir aldrig samma ingredienser två gånger...

Ingredienser

  • Botten
  • 6 äggulor
  • 6 äggvitor
  • 250 g keso (grynost i Finland)
  • ca 4 dl riven ost
  • Fyllning
  • 1 pkt bacon
  • 1 lök
  • 1 stor burk konserverade champinjoner
  • 500 g malet kött (färs)
  • 1 brk cremé bonjour med svamp
  • 1 köttbuljongtärning
  • Lite chilisås
  • Svartpeppar
  • Ev. sojasås
  • Instruktioner

    1. Botten: Låt grynosten rinna av en stund. Mixa äggulor och grynost. Blanda i den rivna osten. Vispa äggvitorna hårt och blanda ner i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i 175 grader i 20 min.
    2. Fyllning: Stek bacon, lök och champinjoner (som med fördel finhackas). Tillsätt köttfärsen och stek tills allt är genomstekt. Blanda i cremé bonjouren och kryddorna och smaka av.
    3. När bottnen är färdig så vänder du den. Det är bara att ta i och svänga, hur lätt som helst. Bred ut fyllningen över hela bottnen och rulla ihop från långsidan. Bred ut lite smältost i skarvet så att det tar ihop lättare.Lägg skarvet neråt och riv lite ost ovanpå hela rullen. Sätt in i ugnen tills osten smält.
    4. Servera med en mumsig sallad med valfria ingredienser.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben