Syrrans läckra filmjölkslimpa

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Ett mycket gott och saftigt bröd som kan rekommenderas. Hälsosamt dessutom.

Ingredienser

  • 1 l filmjölk
  • 4 dl dinkelmjöl, siktat
  • 4 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • 1 dl rågkross
  • 2 dl dinkelflingor
  • 2 ½ dl havregryn
  • ½ dl krossade linfrön
  • ½ dl solroskärnor
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 1 ½ tsk malda brödkryddor
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 dl brödsirap
  • Man kan även tillsätta smaksättning
  • 1 ½ dl blandade hackade nötter
  • 1 ½ dl hackad torkad frukt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä två avlånga brödformar, rymd ca 1 ½-2 lit, med bakplåtspapper.
    2. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt gärna en smaksättning. Häll på sirap och filmjölk och blanda väl till en lös deg. Fyll formarna med degen och strö gärna över lite solroskärnor.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 55 minuter. Täck efter halva tiden med bakplåtspapper om brödet blir för mörkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben