Syrrans saftig morotskaka

Serverar: 24 portioner

Av alla morotskakor jag smakat är detta den absolut godaste.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 6 dl socker
  • 6 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk bikarbonat
  • 3 tsk kanel
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 180 g smält margarin
  • 9 dl rivna morötter
  • Glasyr
  • 150 g philadelfiaost
  • 150 g margarin
  • 6 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Smöra en långpanna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner övriga ingredienser. Häll smeten i långpannan och grädda i 175 grader ca 25 minuter. Rör ihop alla ingredienser till glasyren och bred ut denna när kakan svalnat. Skär i bitar och njut till kaffet.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Tillberga 23 augusti 2008

    borde gå att göra i stora muffinsformar oxå skall i alla fall prova kram Måd

    kakisobullis 10 september 2008

    kakan blev mycket god! tog 1 tsk kardemumma i också. vet inte hur övriga känner men att ha 150 g smör i en topping får mig att vilja kräkas.. jag tog 50 g och den blev ändå jättegod.

    sannecroner 31 augusti 2009

    Åh, vilken supergod morotskaka! Helt perfekt! Loved it!

    Yooshiin 20 oktober 2009

    Blev kalas god! Halverade iofs receptet, och kände i slutet att jag skulle vilja ha lite mer glasyr, men det kan va jag som bara är glasyrgalen! ^^ Tack iaf! :)

    AsaLH 7 december 2010

    Helt fantastiskt god morotskaka. Har gjort den flera gånger, senast idag:-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben