Systerkakor med hallonsylt

Serverar: 25 portioner

Det finns tydligen olika recept av systerkakor, så jag ger er ett annat här.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 äggula
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 1/4 dl potatismjöl
  • Fyllning
  • Hallonsylt
  • Garnering
  • Strösocker
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker posöst, tillsätt äggulan samt mjölet. Låt degen vila en stund.
    2. Kavla ut den och grädda en provkaka. Flyter den ut tillsätt mera vetemjöl. Tag med mått ut runda kakor.
    3. Grädda i medelvarm ugn 200 grader.
    4. Lägg samman de kalla kakorna med lite hallonsylt och vänd i strösocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben