Systrarna Eisenmans gelégodis

Serverar: 20 portioner

Kan det här vara något för "Valentines day"...prova att göra eget gelégodis!

Ingredienser

  • 6 gelatinblad
  • 50 g glukos
  • 1 dl strösocker
  • 2½ dl vatten
  • 6-7 droppar flytande arom/smaksättning (t. ex. hallon)
  • Några droppar karamellfärg
  • Strösocker
  • Citronsyra
  • Silikonformar för godis eller mjuka isbitsformar
  • Instruktioner

    1. Olja in formarna. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
    2. Blanda glukos, socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Koka över medelhög värme till 122 grader.
    3. Värm under tiden de urkramade gelatinbladen med ca 2 msk vatten långsamt i en kastrull och rör försiktigt tills gelatinet är helt upplöst. Observera att gelatinet absolut inte får koka.
    4. Ta sockerlagen från värmen och blanda i det smälta gelatinet, aromen samt några droppar färg.
    5. Låt temperaturen sjunka till ca 70 grader. Fyll sedan formarna med massan.
    6. Låt svalna och stelna i rumstemperatur över natten.
    7. Rulla sedan gelébitarna i strösocker. Gillar du sura godisbitar kan du blanda lite citronsyra i sockret som du rullar bitarna i. Eller strunta i socker och stryk i stället lite matolja på gelébitarna så klibbar de inte.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben