Systrarna Eisenmans muskovadotryffel

Serverar: 20 portioner

Det som är så underbart med tryffel - förutom att det är gudomligt gott - är att det är så himla enkelt att göra och att man kan variera med så många smaker. Här är en med muskovadosocker.

Ingredienser

  • 175 g mörk choklad (60-70 % kakaohalt)
  • 1 dl vispgrädde
  • 3/4 dl mörkt muskovadosocker
  • 2 msk smör
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
    2. Koka upp grädde, socker och smör. Häll över chokladen. Låt stå i några minuter utan att röra.
    3. Blanda sedan försiktigt tills all choklad har smält.
    4. Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur. Häll den i en form klädd med bakplåtspapper. Ställ sedan in den i kylen.
    5. Skär tryffelmassan i bitar och vänd dem i kakao. Förvara dem svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben