Systrarna Eisenmans muskovadotryffel
Det som är så underbart med tryffel - förutom att det är gudomligt gott - är att det är så himla enkelt att göra och att man kan variera med så många smaker. Här är en med muskovadosocker.
Ingredienser
175 g mörk choklad (60-70 % kakaohalt)
1 dl vispgrädde
3/4 dl mörkt muskovadosocker
2 msk smör
Kakao
Instruktioner
- Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
- Koka upp grädde, socker och smör. Häll över chokladen.
Låt stå i några minuter utan att röra.
- Blanda sedan försiktigt tills all choklad har smält.
- Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur. Häll den i en form klädd med bakplåtspapper. Ställ sedan in den i kylen.
- Skär tryffelmassan i bitar och vänd dem i kakao. Förvara dem svalt.
Liknande recept
Kommentarer (0)