Tachine med kyckling

Serverar: 4 portioner

Tachine är en persisk rätt med kokt ris som blandas med ägg och bakas i ugnen. Den här tachinen får fin färg och god smak av kyckling och röd paprika.

Ingredienser

  • 1/2 grillad kyckling
  • 1 röd paprika
  • 4 dl kokt vitt ris
  • 1 pkt saffran, 0,5 g
  • 1/2 dl hett vatten
  • 2 msk smör
  • 1 tsk curry, gärna mango curry
  • 1 tsk pepparmix
  • 2 äggulor
  • 3 dl Arla mezeyoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i små bitar. Kärna ur och skär paprikan i små bitar. Varva ris, kyckling och paprika i en smord ugnssäker form.
    3. Blanda saffran och vatten och låt det dra en stund.
    4. Smält smöret och blanda med kryddorna.
    5. Blanda yoghurt med saffran, kryddor och äggulor och häll i formen.
    6. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Mariaagren 25 november 2008

    KANON GOTT, barnes "nya" favorit.

    m_a_23 29 december 2008

    Helt perfekt! Dög inte för vår dotter, men gott o väl till oss vuxna o lillebror. Bytte dock ut Saffranen mot Gurkmeja för färgens skull eftersom ingen av oss är förtjusta i saffran. Det blev kanon! Mycket bra o enkelt recept o med lite planering behöver det inte ta så lång tid att göra heller :-)

    saxa 11 november 2012

    Trodde denna skulle bli en hit hos oss, men den var helt okey.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben