Taco de luxe

Serverar: 4-6 portioner

En riktigt lyxig taco med högrev och härliga tillbehör. Gott, annorlunda och nytänkande!

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 2 msk olivolja
  • 1 morot
  • 6-8 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 1½ msk spiskummin
  • 3 msk oxfond
  • 6 dl mörkt öl
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Servering
  • 8-10 tortillabröd mellan
  • 1 huvud krispsallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 finhackad rödlök
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kruka färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Ta bort eventuella senor och skär köttet i bitar. Bryn det i omgångar i en het panna med olja. Lägg köttet åt sidan i en gryta eller tjockbottnad kastrull.
    2. Skala och hacka moroten och schalottenlöken. Skiva vitlöksklyftorna och chilifrukten. Hetta upp mer olja i en stekpanna och stek morot, lök, vitlök och chili ca 3 minuter.
    3. Lägg grönsakerna i grytan med köttet och tillsätt spiskummin, fond, öl, salt och peppar. Lägg på ett tättslutande lock och låt småkoka ca 3 timmar.
    4. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen och fyll dem med kött, sallad, tomat, lök och gräddfil. Vira ihop till en strut och toppa med färsk koriander.

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    6
    14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben