Tacokrydda för FOD-maps diet

Serverar: 2 portioner

Tid: 5 minuter

Egen blandad tacokrydda för oss med IBS som följer FOD-maps dieten. Jag har anpassat ett recept jag hittade här på matklubben.

Ingredienser

  • 4 tsk chilipulver
  • 4 krm cayennepeppar
  • 4 tsk spiskummin
  • 3 tsk salt
  • 4 tsk paprikapulver
  • 2 tsk maizena
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk curry (OBS! Curryblandning inköpt på essensefabriken i Stockholm utan tillsats av lök eller soja/sojabönor)
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla kryddor med mortel eller slev. Man kan byta chilipulver mot torkad krossad chili som då behöver stötas i mortel. Satsen räcker till 2 matlagningar om man använder 600 g köttfärs. Eftersom vi som äter FOD-maps är känsliga för lök och vitlök blandar jag det inte i kryddblandningen. Jag använder istället kokosolja med vitlökssmak. Den oljan kan man steka i när man bryner köttfärsen till tacos.
    2. OBS! Den smaksatta kokosoljan har en stark vitlökssmak så det räcker med lite. Prova er fram.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben