Tacokyckling med het salsa

Ännu ett recept på min "att laga"- lista.

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer
  • 2 ägg
  • 100 g cheese nachochips
  • 1 påse taco kryddmix
  • Salsa
  • 50 gram salladslök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 200 gram tomater
  • 1 st röd chilifrukt
  • 1 msk matolja
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk socker
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingfiléerna i 3-4 avlånga bitar. Vispa upp äggen.
    2. Krossa nachocpisen i en mixer tillsammans med tacokryddmixen. Doppa kycklingbitarna i de uppvispade äggen och rulla sedan dessa i chipskrosset. Ugnsstek i en ugnsfast form i 225 grader i ca 30 min. beroende på hur stora bitarna är.
    3. Salsa: Skär salladslöken i skivor och finhacka vitlöken. Skär paprika och tomater i bitar. Ta bort det vita i chilipepparn. Hacka den fint. Fräs lök, paprika, tomat och chilipeppar i olja i en kastrull. Tillsätt buljong, vinäger, socker, salt och peppar och låt det bli varmt.
    4. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    3
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    CamillaP 4 januari 2010

    Gott!! Uppskattat av hela familjen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben