Tacokyckling med salsa

Serverar: 4 portioner

Njut av dessa saftiga och knapriga munsbitar av kyckling tillsammans med tomat- och paprikasalsa.

Ingredienser

  • 1 röd paprika, urkärnad, skuren i fjärdedelar
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 lime, färskpressad saft
  • 2 msk koriander, hackad
  • 150 g tortillachips
  • 2 tsk kajunkrydda
  • 400 g kycklingbröstfiléer utan skinn
  • 3 msk mjöl
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Grilla paprikabitarna på hög värme i ugnen tills skinnet är svart och får blåsor. Lägg över paprikabitarna på en tallrik och täck dem med plastfolie. Dra av skinnet när de kallnat och tärna fruktköttet fint.
    2. Lägg paprikatärningarna i en skål. Tärna tomaterna och hacka löken och blanda med paprikan. Häll över limesaft och koriander. Täck över skålen och låt stå kallt till serveringen.
    3. Lägg tortillachipsen i en mixer och mixa dem till fina smulor. Lägg över smulorna på ett stort fat och blanda ner kajunkryddan.
    4. Sätt ugnen på 200 grader. Strimla kycklingen. Lägg mjölet på en tallrik och vispa ägget i en skål.
    5. Vänd kycklingstrimlorna i mjölet, doppa sedan i ägget och panera till sist med tortillasmulor. Tryck till så att kycklingen täcks av smulorna.
    6. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och ugnsstek 15-20 minuter tills kycklingen är genomstekt och knaprig. Servera varm med salsan.

    Liknande recept

    3
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben