Tacopizza med kebabtouch

Serverar: 5-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Läcker pizza med tacokryddad köttfärs och kebabsås! Fyllning och sås som jag knåpat ihop efter tycke och smak. Gillar du tacos och kebab kommer du garanterat gilla denna pizza.

Ingredienser

  • Deg
  • 4 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 msk matolja
  • 2 tsk salt
  • 11-12 dl vetemjöl
  • Tomatsås
  • 1-2 paket krossade tomater
  • Lite tomatpuré, gärna en kryddad variant
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Pizzakrydda
  • 1 nypa socker
  • Salt
  • Peppar
  • Fyllning
  • 500 g köttfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • Pizzakrydda
  • 1 vitlöksklyfta
  • Lite tomatpuré
  • Salt
  • 1 gul lök
  • 1 tomat
  • Topping
  • Riven ost
  • Mozzarella
  • Kebabsås
  • 1 burk créme fraiche
  • Några msk majonnäs
  • Chilipeppar
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Peppar
  • 1 vitlök
  • Vitlökspeppar
  • Instruktioner

    1. Deg: Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt matolja, salt och nästan allt vetemjöl. Låt jäsa under duk 40min.
    2. Tomatsås: Hacka lök och vitlök fint. Fräs i lite olja. Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpuré efter smak, pizzakrydda och lite socker. Rör ihop och låt koka på svag värme en stund, smaka av med salt och peppar.
    3. Fyllning: Stek köttfärsen i lite olja. Tillsätt en krossad vitlöksklyfta, tacokrydda, tomatpuré, salt och pizzakrydda. Låt svalna. Skär en tomat och en gul lök till garnering.
    4. Kebabsås: Blanda créme fraiche med majonnäs. Tillsätt chili- samt cayennepeppar efter smak. Pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt, peppar och vitlökspeppar.
    5. När degen jäst färdigt, kavla ut den på 2 plåtar. Ringa lite olja över degen, sen på med tomatsås, fyllning (köttfärsen + lök och tomat) och sist men inte minst riven ost och mozzarella. Spara kebabsåsen till serveringen.
    6. Grädda i mitten av ugnen, 250 grader i ca 10 min. Ringla över kebabsås och servera med sallad:)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Britt Andersson 30 juli 2019

    Varsegod!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben