Jespers tacopizza

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Suveränt god! Bara degen är suverän att arbeta med. Jättegod tycker hela familjen, gjort denna hur många gånger som helst. Brukar använda degreceptet till andra fyllningar också.

Ingredienser

  • Botten
  • 80 g margarin
  • 2 1/4 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 3/4 tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • Fyllning 1
  • 1 msk margarin
  • 400 g blandfärs
  • 2 vitlöksklyfta
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 burk (paket) krossade tomater, 500 g
  • Fyllning 2
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • 1 gul lök
  • Instruktioner

    1. Lägg bakplåtspapper på en plåt Smält margarinet , häll i mjölken och ljumma. Blanda mjöl , salt och bakpulver. Häll på margarinmjölken och rör om till en deg. Knåda snabbt ihop degen, kavla eller tryck ut på plåten( kan täck hela )
    2. Fräs färs och vitlök,strö över kryddorna, tillsätt tomaterna och låt fyllningen koka ihop några min. Lägg på fyllningen på bottnen.
    3. Blanda samman creme -fraiche, majonnäs, riven ost ,kryddor Bred på över färsen. Skiva löken tunt och lägg dem överst¨på pizzan Grädda i mitt av ugnen
    4. 250`

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben