Jespers indiska kycklinggryta med kardemummabasmatiris

Ät och njut!

Ingredienser

  • 300 g kycklingbröstfilé, skuren i munstora bitar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 cm lång färsk ingefära
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 400 g krossade tomater
  • ½ citron, saften av
  • 2 msk rapsolja
  • ½ msk curry
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl yoghurt naturell
  • Ris
  • 2 dl basmatiris, kan även vara råris, fullkornsris
  • 1 tsk malen kardemumma
  • Salt
  • 1 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Börja med att mixa lök, vitlök, chili och ingefära tills du får en slät massa. Hetta upp oljan och fräs mixblandningen i ca 1 minut. Tillsätt kanel och curry och fräs ytterligare 1 minut. Tillsätt kycklingen och resterande ingredienser och låt sjuda i ca 40 minuter.
    2. Ris: Hetta upp oljan och fräs kardemumman i ca 30 sekunder. Tillsätt riset och fräs ytterligare 1 minut. Häll på vatten och salt och låt riset bli klart.
    3. Servera med kycklingen och en liten klick yoghurt naturell.
    4. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben