Supergod tacopizza. Populär här hemma, servera med gott bröd och en sallad.
Ändrat i texten.
Ingredienser
Pizzadeg
4 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 msk margarin
4 tsk bakpulver
3 dl mjölk
Fyllning
1 kg köttfärs
2 gula lökar
2 påsar tacokrydda
4 starka feferoni
2 dl vatten
7-9 färska champinjoner
2 gröna paprikor
6 tomater
4 dl crème fraiche
8 msk majonäs
4 dl ost
2 krm svartpeppar
Instruktioner
- Blanda ihop grahamsmjöl, vetemjöl, salt, margarinet (ej smält), bakpulver och mjölken och arbeta det till en deg. Pressa ut degen i en smord långpanna. Förgrädda en stund.
- Bryn köttfärsen och blanda i tacokryddorna och vatten, låt puttra en stund. Hacka löken i småbitar och dela feferonini lagoma bitar. Skiva champinjonerna och blanda ner alltihop i tacofärsen, låt puttra ihop några minuter.
- Slå i tacoröran i långpannan och skiva paprikorna och tomaterna och lägg dom över köttfärsen.
- Rör ihop crème fraiche, majonäs och riv osten och blanda ner den och svartpeppar.
Bred blandningen över köttfärsen och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter i 250 grader.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Pizzadeg
Istället för att beställa pizza från pizzerian på hörnet går det utmär...