Tacopizza

Serverar: 4-6 portioner

Supergod tacopizza. Populär här hemma, servera med gott bröd och en sallad. Ändrat i texten.

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 msk margarin
  • 4 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • Fyllning
  • 1 kg köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 påsar tacokrydda
  • 4 starka feferoni
  • 2 dl vatten
  • 7-9 färska champinjoner
  • 2 gröna paprikor
  • 6 tomater
  • 4 dl crème fraiche
  • 8 msk majonäs
  • 4 dl ost
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop grahamsmjöl, vetemjöl, salt, margarinet (ej smält), bakpulver och mjölken och arbeta det till en deg. Pressa ut degen i en smord långpanna. Förgrädda en stund.
    2. Bryn köttfärsen och blanda i tacokryddorna och vatten, låt puttra en stund. Hacka löken i småbitar och dela feferonini lagoma bitar. Skiva champinjonerna och blanda ner alltihop i tacofärsen, låt puttra ihop några minuter.
    3. Slå i tacoröran i långpannan och skiva paprikorna och tomaterna och lägg dom över köttfärsen.
    4. Rör ihop crème fraiche, majonäs och riv osten och blanda ner den och svartpeppar. Bred blandningen över köttfärsen och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter i 250 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pizzadeg
    Istället för att beställa pizza från pizzerian på hörnet går det utmär...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben