Tacopizza

Serverar: 2 portioner

Enkel men väldigt god

Ingredienser

  • Botten
  • ½ paket jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 2 tsk socker
  • Pålägg
  • 1 kg köttfärs
  • 1 påsar tacokrydda (följ påsens instruktioner)
  • 3 dl krossade tomater
  • 0,5 dl tacokrydda
  • 0,5 dl tomatpuré
  • Ananas
  • Tomat
  • Banan
  • Lök
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Botten: Varm vatten och olja till 37 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan. Blanda tills jästen löst upp sig och tillsätt då övriga ingredienser. Låt jäsa 40 minuter,
    2. För effektivare och kortare jäsning, sätt ugnen på 30-50 grader och låt degen jäsa i ugnen.
    3. Utbakning: Dela degen i 2 delar, kavla ut och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.
    4. Pålägg: Rör samman krossade tomater, tacokrydda och tomatpuré, bre ut på bottnarna.
    5. Fördela köttfärsen på bottnarna och lägg sedan på lök, ananas, tomat och banan efter smak. Strö över riven ost.
    6. Vanlig ugn: Grädda en pizza åt gången i mitten av ugnen i 250 grader i 10-15 minuter.
    7. Varmluftsugn: Grädda båda pizzorna samtidigt i 225-250 grader 10-20 minuter. Byt plats på plåtarna efter 7 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pizzadeg
    Istället för att beställa pizza från pizzerian på hörnet går det utmär...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben