Snabbt och lätt om du har överbliven kokt potatis. Mina barn älskar detta
Ingredienser
2 påsar taccokrydd mix
800 g köttfärs
10 potatisar, gärna kokta
Sås
5 dl mjölk
1-2 påsar riven ost
1 tsk salt
Margarin
3 msk vetemjöl
Instruktioner
Stek köttfärsen och blanda i taccomixen (utan vatten)
Skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor (gärna tunnare om du använder rå potatis)
Sätt ugnen på 175 grader
Gör nu såsen.
Smält margarin i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och vispa ihop det. Tillsätt mjölk och salt.
Sjud tills det börjar tjockna och tillsätt då den rivna osten (tag 2 påsar om du vill ha mycket ostsmak). Sjud tills osten smält.
Tag fram en ungsform och lägg i hälften av potatisen. (om du använder rå potatis så kan du slå i 1/4 del av såsen nu, använder du färdig kokt så behövs ej detta)
Lägg all köttfärs i formen och lägg resten av potatisen på den. Slå över ostsåsen.
In i ugnen till den fått fin färg (ca 10 minuter)
Om du använder rå potatis så sätt ugnen på 200 grader och låt den stå inne i ca 45 minuter. Lägg då gärna på ett blakplåtspapper som du kan ta bort när det är ca 10 minuter kvar.
Det här var ju absolut hur gott som helst!!