Taco/potatis gratäng

Serverar: 6 portioner

Tid: 25 minuter

Snabbt och lätt om du har överbliven kokt potatis. Mina barn älskar detta

Ingredienser

  • 2 påsar taccokrydd mix
  • 800 g köttfärs
  • 10 potatisar, gärna kokta
  • Sås
  • 5 dl mjölk
  • 1-2 påsar riven ost
  • 1 tsk salt
  • Margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Stek köttfärsen och blanda i taccomixen (utan vatten)
    2. Skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor (gärna tunnare om du använder rå potatis)
    3. Sätt ugnen på 175 grader
    4. Gör nu såsen. Smält margarin i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och vispa ihop det. Tillsätt mjölk och salt. Sjud tills det börjar tjockna och tillsätt då den rivna osten (tag 2 påsar om du vill ha mycket ostsmak). Sjud tills osten smält.
    5. Tag fram en ungsform och lägg i hälften av potatisen. (om du använder rå potatis så kan du slå i 1/4 del av såsen nu, använder du färdig kokt så behövs ej detta) Lägg all köttfärs i formen och lägg resten av potatisen på den. Slå över ostsåsen.
    6. In i ugnen till den fått fin färg (ca 10 minuter) Om du använder rå potatis så sätt ugnen på 200 grader och låt den stå inne i ca 45 minuter. Lägg då gärna på ett blakplåtspapper som du kan ta bort när det är ca 10 minuter kvar.
    7. Servera gärna en grön sallad till.

    Liknande recept

    4.5
    35 min
    6-8
    1

    Kommentarer (1)

    lindabjallan 5 maj 2010

    Det här var ju absolut hur gott som helst!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben