Tacorullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En annorlunda version av tacos när man tröttnat på vanlig tacos.

Ingredienser

  • ca 400 g köttfärs/nötfärs
  • 1 ½ röd lök
  • 1 paprika
  • 1 burk (125 ml) majs
  • 1 msk matolja
  • 1 tsk smör
  • 1 påse taco spicemix HOT
  • 1 dl vatten
  • 1 paket Tortillabröd, naturell eller smaksatt
  • 1 burk (230 g) Taco sås medium/hot
  • 100-200 g riven ost, förslagsvis tex mex
  • 3 dl gräddfil
  • ca 1 dl creme fraiche
  • 1 avokado
  • svartpeppar
  • 1 gurka
  • 1 salladshuvud
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader.
    2. Finhacka rödlöken, gurkan och paprikan. Hacka även salladshuvudet.
    3. Till salladen: Gör en sallad av en ½ röd lök, ½ burken majs, en ½ paprika, gurka och salladshuvudet.
    4. Bryn köttfärsen i matfettet tillsammans med en ½ röd lök och en ½ paprika. Tillsätt kryddmixen och vatten. Låt koka i 5-7 min. Tillför ½ burken majs mot slutet.
    5. Lägg köttfärsblandningen på tortillan och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnsfast form. (Beräkna ca 2-3 rullar per person). Häll över all tacosås över rullarna och toppa med den rivna osten. Gratinera i 200 grader i 10-15 min.
    6. Hemmagjord guacamole: Skala och kärna ur en avokado. Mixa denna och tillför ca 1 dl creme fraiche. Tillför även en ½ röd lök samt svartpeppar och rör om.
    7. Servera rullarna tillsammans med gräddfil, sallad och guacamole.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    4
    5
    3.8
    20 min
    3-4
    2
    4
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben