Tacorulle

Serverar: 4 portioner

Mycked god tunnbrödsrulle med tacosmak som du gör själv.

Ingredienser

  • 4 st rektangulära tunnbröd
  • 400 - 500 g nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk soya
  • 1 tsk chilipeppar
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk koriander
  • 1 tsk curry
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl vatten
  • 1 - 2 tsk salt
  • Sås
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 röd lök
  • ½ tsk salt
  • Grönsaker
  • sallad
  • gurka
  • tomater
  • majs
  • Instruktioner

    1. Hacka löken. Stek lök och nötfärs i olivolja tillsammans tills de fått fin färg, ca 10 minuter.
    2. Tillsätt tomatpuré, chilisås, soya, chilipeppar, spiskummin, koriander, curry, pressad vitlök, vatten och salt. Rör om och låt puttra ca 10-15 minuter. Smaka av och tillsätt ev. mer av kryddorna.
    3. Gör såsen: Hacka rödlöken och blanda med yoghurt och salt i en skål.
    4. Skär sallad, gurka och tomater i mindre bitar. Öppna en burk majs.
    5. Lägg tunnbröden på var sin tallrik. Lägg köttfärsblandningen på mitten av tunnbröden. Lägg på såsen. Strö över sallad, gurka, tomater och majs. Rulla ihop bröden och lägg skarven nedåt.
    6. Lägg resterande grönsaker som inte får plats i rullen vid sidan om. Servera!

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    4
    5
    3.8
    20 min
    3-4
    2
    4
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben