Sissis tacorullar

Serverar: 4 portioner

Familjens variant på enchiladas.

Ingredienser

  • Fyllning
  • Rapsolja
  • 1 hackad gul lök
  • 400 g köttfärs
  • 1 burk tacosås, 250g
  • Sås
  • 1½ msk kycklingfond
  • 2½ dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • 8 tortillabröd
  • Hackade tomater
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º. Koka upp vatten och kycklingfonden. Låt svalna. Fräs löken mjuk i rapsolja, lägg sedan i köttfärsen och stek den. Häll på tacosåsen, stäng av värmen och lått det puttra ihop.
    2. Sås: Vispa ut vetemjöl i lite kallt vatten, häll det i buljongen och låt småkoka i 2 minuter under omrörning. Pressa i vitlök, rör i tomatpuré och crème fraiche. Småkoka i 3 minuter.
    3. Ta bort kastrullen från värmen. Blanda i den rivna osten och se till att den smälter in i såsen. Smaka av med salt och peppar.
    4. Fördela köttfärsen på bröden, rulla ihop och lägg dem med skarven neråt i en rymlig ugnsform. Häll över såsen, strö på tomaterna och ställ in i mitten av ugnen, 15-20 minuter.
    5. Servera med en färgrik grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Helida 28 oktober 2008

    Jättegott!! Perfekt vardagsmat som jag definitivt kommer att göra igen. Fyllningen räckte i vårt fall till 6 normalstora tortillas. Såsen räckte men vill man ha kladd på tallriken (som jag gärna vill) så kan man med fördel göra dubbel sats sås. MUMS!!

    Sissi_D 29 oktober 2008

    Helida: Kul att ni gillade recpetet! Vi gör oftast en & en halv sats (läs: hungrig familj). I värsta fall så finns det mellanmål till dagen efter :)

    kkmman 15 februari 2009

    Jättegod sås, och bröden blev jättegoda efter att ha legat i såsen. Smakade nästan som lasagnebröd. Däremot blev köttfärsröran väldigt lam o smaklös tillsammans med med den älgfärs vi använde.

    JennyV 14 mars 2009

    Detta föll inte mig i smaken över huvud taget. Inget jag kommer att laga igen men smaken är som baken.... :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben