Tacos al pastor

Serverar: 10 portioner

Pulled Pork smaksatt med karamelliserad ananas och ancho, det vill säga rökt chili som ger både hetta och en liten sötma.

Ingredienser

  • 1 kg skivad fläskkarré
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 msk malen ancho chili
  • 1 liten burk ananasringar, 230 g
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 silverlök
  • 10 mjuka majstortillas
  • Smör
  • Salt
  • Servering
  • Limeklyftor
  • Färsk koriander
  • Salsa
  • Majs
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Blanda alla kryddor med 1 tsk salt. Gnid in köttet med kryddblandningen runt om. Häll av och hacka ananasen.
    3. Skiva chilin tunt. Stek ananas och chili i 1 msk smör i en stekpanna tills den får lite färg.
    4. Lägg i en ugnssäker form. Lägg på köttet och täck med folie. Ställ in i mitten av ugnen i ca 2 timmar.
    5. Ta ut och ös köttet med ananassåsen. Sänk värmen till 125 grader och baka ytterligare ca 2 timmar, tills köttet är mört.
    6. Skala, dela och finhacka silverlöken. Dra isär köttet och blanda med såsen i formen. Smaka av med salt.
    7. Servera köttet med majstortillas, lök, limeklyftor, koriander, salsa och majs.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben