Den här texmexinspirerade kycklingsalladen är lätt att tillaga och hela familjen kommer att älska den.
Ingredienser
1 grillad kyckling
2 tomater
1 rödlök
1 avokado
1 dl svarta oliver
1 knippe koriander
½ huvud isbergssallad
12 tacoskal
2 dl gräddfil
Instruktioner
Ta av skinnet från kycklingen och strimla den. Strimla även kycklingköttet. Lägg köttet och skinnet i en stor salladsskål. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Skiva löken fint. Dela, skala och skiva avokadon tunt. Dela oliverna på hälften. Grovhacka koriandern. Finstrimla isbergssalladen.
Blanda tomatklyftor, lök- och avokadoskivor, oliver och koriander med kycklingen. Ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg tacoskalen på en plåt och rosta dem i ugnen cirka 5 minuter tills de är varma och knapriga. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna. Bryt varje skal i 8 bitar när de är tillräckligt svala för att hanteras.
Blanda ner tacoskalen och salladen i salladsskålen. Blanda ingredienserna försiktigt så att inte avokadon osas. Servera med gräddfil.
Det låter riktigt spännande och det kan hända att detta testas i helgen. om inte så kommer du få ett betyg när vi har testat denna rätten. Tack för ett spännande recept!
Det låter riktigt spännande och det kan hända att detta testas i helgen. om inte så kommer du få ett betyg när vi har testat denna rätten. Tack för ett spännande recept!