Tacosoppa

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 30 minuter

Riktigt god och mättande tacosoppa.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • Smör att steka i
  • 1 röd paprika
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 500 g passerade tomater
  • Vatten
  • 30 g tacokrydda (1 påse)
  • Svartpeppar
  • Cayennepeppar
  • Paprikapulver
  • 125 g majskorn
  • 400 g kidneybönor
  • Tacochips och ev. crème fraiche till servering
  • Instruktioner

    1. Tärna paprika och hacka gul lök.
    2. Stek köttfärs, gul lök och tärnad paprika i lite smör tills det har fått lagom färg.
    3. Hacka vitlök och låt den fräsa med i någon minut till.
    4. Tillsätt grönsaksbuljongtärningen, tacokrydda, passerade tomater och vatten (ungefär lika mycket som passerade tomater).
    5. Tillsätt kryddor i valfri mängd och låt soppan koka i 15 minuter.
    6. Mot slutet tillsätts kidneybönor och majskorn, låt dem koka med ett par minuter.
    7. Servera med tacochips på sidan och ev. en klick crème fraiche i soppan.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben