Tacosoppa med potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En matig och mycket god soppa

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 st stor gul lök, hackas
  • 4 morötter
  • 6 potatisar
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 8 dl vatten
  • 1 (40 g) påse tacokrydda
  • 1 tsk oregano
  • 1 pressad vitlök
  • 1 dl chilisås
  • 6 droppar tabasco
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • 1 burk crème fraiche
  • Baguette
  • Instruktioner

    1. Hacka löken. Skiva morötterna och potatisen. Fräs lök och morötter i lite matmargarin, töm i kastrull.
    2. Stek köttfärsen och låt den ta färg. Om du har gjutjärnsgryta kan du göra soppan i den annars får du fräsa ingredienserna i stekpanna och därefter hälla över det i en större kastrull.
    3. Häll över vattnet. Fyll på med krossade tomater, vitlök, chilisås, tabasco, potatis, oregano, tacokrydda och buljongtärningarna. Låt alltsammans koka ca 10-15 minuter.
    4. Smaka av med salt och peppar. Servera med baguette och en klick crème fraiche!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben